Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Färsk pasta med kantareller och grapefrukt

Färsk pasta med kantareller och grapefrukt är en överraskande god och fräsch rätt. Svampen steks gyllenbrun och blandas ner med lök i pastan. Rör ihop riven parmesanost och matyoghurt och du har ett fräscht tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rensa svampen, skala och finhacka löken. Stek svamp och lök gyllenbrun i olivoljan.
  3. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor samt kärna ur plommonen.
  4. Blanda pasta med svamp och lök och smaka av med salt och peppar. Lägg på grapefrukt och plommon.
  5. Rör ihop ost och matyoghurt och servera vid sidan om.

Tips

Ställ gärna fram en svartpepparkvarn på bordet om någon vill krydda sin pasta ytterligare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk pasta
  • 200 g kantareller
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 grapefrukt
  • 2 plommon
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • 2 dl matyoghurt
  • flingsalt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer