Färsk pasta med kantareller och grapefrukt

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
2
Färsk pasta med kantareller och grapefrukt

Färsk pasta med kantareller och grapefrukt är en överraskande god och fräsch rätt. Svampen steks gyllenbrun och blandas ner med lök i pastan. Rör ihop riven parmesanost och matyoghurt och du har ett fräscht tillbehör.

Färsk pasta med kantareller och grapefrukt

Ingredienser

4 portioner
500 g  färsk pasta
200 g  kantareller
1   liten gul lök
2 msk  olivolja
1   grapefrukt
2   plommon
1 dl  grovt riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 dl  matyoghurt
flingsalt och svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Ställ gärna fram en svartpepparkvarn på bordet om någon vill krydda sin pasta ytterligare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Haha! Just plommon & apelsin är ju själva grejen med rätten, är det som gör den speciell. Annars blir det ju en helt annan maträtt, typ en vanlig pasta bara. Supergott tycker jag iaf =)

Jenny

2008-10-12

Vi prövade detta recept i förrgår. För att få det lite matigare lade vi till friterade räkor och det passade bra till det övriga. Men - vi tyckte inte att grapefruktklyftorna hörde hit - alltför dominerande smak. Vi tog dem till efterrätt i stället! Plommon kändes också lite långsökt och tillförde inte mycket. Hälsningar Kristina i Luleå

Kristina

2006-11-05

Testa liknande recept

Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsaft
Betyg 4.2 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga