Färsk pasta med kantareller och grapefrukt är en överraskande god och fräsch rätt. Svampen steks gyllenbrun och blandas ner med lök i pastan. Rör ihop riven parmesanost och matyoghurt och du har ett fräscht tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk pasta
200 g kantareller
1 liten gul lök
2 msk olivolja
1 grapefrukt
2 plommon
1 dl grovt riven parmesan
2 dl matyoghurt
flingsalt och svartpeppar
Gör så här
Tips
Ställ gärna fram en svartpepparkvarn på bordet om någon vill krydda sin pasta ytterligare.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.6 av 5.
88 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Haha! Just plommon & apelsin är ju själva grejen med rätten, är det som gör den speciell. Annars blir det ju en helt annan maträtt, typ en vanlig pasta bara. Supergott tycker jag iaf =)
Jenny
2008-10-12
Vi prövade detta recept i förrgår. För att få det lite matigare lade vi till friterade räkor och det passade bra till det övriga. Men - vi tyckte inte att grapefruktklyftorna hörde hit - alltför dominerande smak. Vi tog dem till efterrätt i stället! Plommon kändes också lite långsökt och tillförde inte mycket.
Hälsningar
Kristina i Luleå
Kommentarer
Haha! Just plommon & apelsin är ju själva grejen med rätten, är det som gör den speciell. Annars blir det ju en helt annan maträtt, typ en vanlig pasta bara. Supergott tycker jag iaf =)
Jenny
2008-10-12Vi prövade detta recept i förrgår. För att få det lite matigare lade vi till friterade räkor och det passade bra till det övriga. Men - vi tyckte inte att grapefruktklyftorna hörde hit - alltför dominerande smak. Vi tog dem till efterrätt i stället! Plommon kändes också lite långsökt och tillförde inte mycket. Hälsningar Kristina i Luleå
Kristina
2006-11-05