Färsk cannelloni med fiskfärs och hummer

2
2
Färsk cannelloni med fiskfärs och hummer

Cannelloni med fiskfärs och hummer ger dig både en smak av Italien och av havets läckerheter! Låt cannellonin smälta i munnen tillsammans med en krämig zucchinisås. Passar utmärkt att servera vid festligare tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Färsk cannelloni med fiskfärs och hummer

Ingredienser

6 portioner
200 g gäddfilé (gös eller lax)
1 äggvita
1/2 tsk salt
1 dl vispgrädde
100 g fint skuret hummer - eller krabbkött
1/2 krm kajennpeppar
1 liten vitlöksklyfta
1 tomat
10 - 12 färska lasagneplattor

Zucchinisåsen

1 liten zucchini
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk hackad timjan
2 dl vispgrädde
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 
Gör glutenfri: förkoka och använd lasagneplattor utan gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havrebaserad gräddersättning, t ex Imat från Oatly eller Beneviva. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 6 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Johanna

2022-11-19

Jag ska testa att ha såsen i formen tillsammans med cannellonirullarna i ugnen nästa gång

Gunilla

2003-01-01

Vi serverade det på Nyårsafton och det blev väldigt uppskattat av våra vänner.