Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Färsk cannelloni med fiskfärs och hummer

Cannelloni med fiskfärs och hummer ger dig både en smak av Italien och av havets läckerheter! Låt cannellonin smälta i munnen tillsammans med en krämig zucchinisås. Passar utmärkt att servera vid festligare tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Det är viktigt att fisken och alla andra ingredienser är kalla. Skär fiskköttet i tärningar. Mixa dem med äggvita och salt i matberedare. Mixa ner grädden, lite i taget.
  2. Blanda fiskfärsen med hummer (krabba), kajennpeppar, pressad vitlök samt fintärnad tomat. Fyll färsen i en spritspåse och kyl.
  3. Koka upp en stor kastrull med vatten. Doppa lasagneplattorna i det kokande vattnet och lägg dem på handukar. Spritsa en rand fiskfärs tvärs över och rulla försiktigt ihop plattorna till cannellonirullar.
  4. Lägg dem med skarven nedåt i en smord ugnssäker form. Täck med plast och kyl tills de ska gräddas.
  5. Skär zucchinin i grova tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt i olivolja tillsammans med timjan. Låt svalna. Kör till slätt mos i matberedare. Späd med grädde till purékonsistens. Smaka av med salt och peppar. Värm såsen försiktigt vid servering.
  6. Tillaga cannellonirullarna i 250°C i 10 minuter.
  7. Lägg ev på några klickar smör för extra smak och krispighet. Servera med såsen. Garnera ev med zucchiniremsor, doppade i kokande vatten och formade som små nystan. På dessa körsbärstomater och timjan.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 
Gör glutenfri: förkoka och använd lasagneplattor utan gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havrebaserad gräddersättning, t ex Imat från Oatly eller Beneviva. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Tips

Receptet är provlagat för 6 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g gäddfilé (gös eller lax)
  • 1 äggvita
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g fint skuret hummer - eller krabbkött
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tomat
  • 12 färska lasagneplattor
Zucchinisåsen
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad timjan
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan