Färsjärpar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsjärpar

Färsjärpar är en klassisk vardagsrätt som i det här receptet kommer med en delikat sås gjord på buljong, tomatpuré och persilja. Servera med en läcker sallad och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda köttfärs med mosad, kokt potatis, ägg, salt, peppar och hackad persilja. Späd med vatten till en inte alltför fast smet.
  2. Forma avlånga köttfärsbullar, sk järpar med vattensköljda händer och lägg på vattensköljd skärbräda.
  3. Smält smör eller margarin i en stekpanna. Lägg i järparna och stek dem på medelvärme.
  4. Sås: Koka ur pannan med buljong och red med maizenaredning. Smaka av med tomatpuré och hackad persilja och lite socker.
  5. Servera järparna med sås, kokt potatis och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 1 mosad, kokt potatis
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk smör eller margarin
Sås
  • 4 dl buljong av tärning
  • 2 msk maizenaredning
  • tomatpuré
  • hackad persilja
  • lite socker
Lägg till i inköpslistan