Salviakryddade renjärpar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Salviakryddade renjärpar

Ett smakrikt recept på salviakryddade renjärpar som du serverar med en fräsch persiljesallad och getostcrème. Du gör receptet av bland annat getfärskost, matyoghurt, viltfärs, salvia, grädde, tomat, matvete och tranbär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Getostcrème: Blanda färskosten med matyoghurt, honung och ev smulad chèvre. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Järpar: Sätt ugnen på 150°C.
  3. Skala och finhacka löken. Blanda färs, lök, salvia, grädde, salt och peppar.
  4. Dela färsen i 8 bollar (för 4 port). Forma varje färsboll runt ett grillspett till en avlång "järpe".
  5. Stek/grilla spetten runt om i omgångar, ca 2 minuter, i en het, lättoljad stek-/grillpanna. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen ca 10 minuter.
  6. Persiljesallad: Dela och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.
  7. Riv skalet från halva citronen. Dela och pressa juice ur ena halvan. Häll av matvetet.
  8. Blanda tomat, vitlök, citronskal och 2 msk citronjuice (för 4 port) med persilja, matvete, tranbär och rapsolja. Krydda med salt och peppar. Servera spetten med salladen och getostcrèmen.

Ingredienser

Portioner: 4
Getostcrème
  • 200 g getfärskost från t ex Herrö getgård eller naturell färskost och smulad chèvre (200 g getfärskost motsvarar 100 g naturell färskost och 100 g smulad chèvre)
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 2 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Järpar
  • 1 gul lök
  • 400 g ren- eller annan viltfärs
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 3 krm peppar
  • olja
  • salt och svartpeppar
Persiljesallad
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1 burk matvete durum (à ca 400 g)
  • 3 dl grovhackad persilja
  • 2 msk torkade tranbär
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan