Salviakryddade renjärpar

Betyg 2.7 av 5.
16 personer har röstat
1
Salviakryddade renjärpar

Ett smakrikt recept på salviakryddade renjärpar som du serverar med en fräsch persiljesallad och getostcrème. Du gör receptet av bland annat getfärskost, matyoghurt, viltfärs, salvia, grädde, tomat, matvete och tranbär.

Salviakryddade renjärpar

Ingredienser

4 portioner

Getostcrème

200 g  getfärskost från t ex Herrö getgård eller naturell färskost och smulad chèvre (200 g getfärskost motsvarar 100 g naturell färskost och 100 g smulad chèvre)
1 dl  matyoghurt (10 %)
2 msk  honung
2 krm  salt
1 krm  peppar

Järpar

1   gul lök
400 g  ren- eller annan viltfärs
2 msk  hackad färsk salvia
1 dl  vispgrädde
1 tsk  salt
3 krm  peppar
olja
salt och svartpeppar

Persiljesallad

2   tomater
1   vitlöksklyfta
1   citron
1   burk matvete durum (à ca 400 g)
3 dl  grovhackad persilja
2 msk  torkade tranbär
3 msk  kallpressad rapsolja
1/2 tsk  salt
1 1/2 krm  peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Jätte gott.

Jenny

2023-01-29

Testa liknande recept

Auberginerullar med getost
Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getostbollar med tranbär
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbisallad med äpple och getost
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingjärpe med frisk morotssallad i baguette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rårörda tranbär
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga