Salviakryddade renjärpar

Betyg 2.7 av 5.
16 personer har röstat
1
Salviakryddade renjärpar

Ett smakrikt recept på salviakryddade renjärpar som du serverar med en fräsch persiljesallad och getostcrème. Du gör receptet av bland annat getfärskost, matyoghurt, viltfärs, salvia, grädde, tomat, matvete och tranbär.

Salviakryddade renjärpar

Ingredienser

4 portioner

Getostcrème

200 g getfärskost från t ex Herrö getgård eller naturell färskost och smulad chèvre (200 g getfärskost motsvarar 100 g naturell färskost och 100 g smulad chèvre)
1 dl matyoghurt (10 %)
2 msk honung
2 krm salt
1 krm peppar

Järpar

1 gul lök
400 g ren- eller annan viltfärs
2 msk hackad färsk salvia
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
3 krm peppar
olja
salt
svartpeppar

Persiljesallad

2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 burk matvete durum (à ca 400 g)
3 dl grovhackad persilja
2 msk torkade tranbär
3 msk kallpressad rapsolja
1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Jätte gott.

Jenny

2023-01-29

Testa liknande recept

Getostbollar med tranbär
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbisallad med äpple och getost
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingjärpe med frisk morotssallad i baguette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetssallad med matvete och getost
Betyg 3.8 av 5.
67 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga