Salviakryddade renjärpar
Ett smakrikt recept på salviakryddade renjärpar som du serverar med en fräsch persiljesallad och getostcrème. Du gör receptet av bland annat getfärskost, matyoghurt, viltfärs, salvia, grädde, tomat, matvete och tranbär.
Ingredienser
4 portioner
Getostcrème
200 g getfärskost från t ex Herrö getgård eller naturell färskost och smulad chèvre (200 g getfärskost motsvarar 100 g naturell färskost och 100 g smulad chèvre)
1 dl matyoghurt (10 %)
2 msk honung
2 krm salt
1 krm peppar
Järpar
1 gul lök
400 g ren- eller annan viltfärs
2 msk hackad färsk salvia
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
3 krm peppar
olja
salt
svartpeppar
Persiljesallad
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 burk matvete durum (à ca 400 g)
3 dl grovhackad persilja
2 msk torkade tranbär
3 msk kallpressad rapsolja
1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jätte gott.
Jenny
2023-01-29