Färsiga oxrulader

De här färsiga oxruladerna med ett annorlunda inslag av hackad ansjovis, är en utmärkt vardagsrätt och känns lyxig med den gräddiga såsen, inlagd gurka och bandpasta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Ingredienser
4 portioner
1 liten gul lök
smör eller margarin till stekning
ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g)
2 msk hackad persilja
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen vitpeppar
Sås
2 dl vatten eller vatten och vitt vin
1 dl mellangrädde
1 - 1 1/2 msk ansjovisspad
1 msk soja
1 lagerblad
4 kryddpepparkorn
ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
potatis eller bandpasta
inlagd gurka
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stSåsen är det bästa av alltihop. Tycker det känns som en festligare vardagsrätt.
Anna-lena
Ruladerna blev jättegoda! Hade eget potatismos till! En kanonfin bjudrätt!
Björn
Lättlagat och gott som variation i vardagen
Ulrika