Färsiga oxrulader

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Färsiga oxrulader

De här färsiga oxruladerna med ett annorlunda inslag av hackad ansjovis, är en utmärkt vardagsrätt och känns lyxig med den gräddiga såsen, inlagd gurka och bandpasta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Färsiga oxrulader

Ingredienser

4 portioner
1 liten gul lök
smör eller margarin till stekning
ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g)
2 msk hackad persilja
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen vitpeppar

Sås

2 dl vatten eller vatten och vitt vin
1 dl mellangrädde
1 - 1 1/2 msk ansjovisspad
1 msk soja
1 lagerblad
4 kryddpepparkorn
ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena)

Till servering

potatis eller bandpasta
inlagd gurka

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Såsen är det bästa av alltihop. Tycker det känns som en festligare vardagsrätt.

    Anna-lena

  • Ruladerna blev jättegoda! Hade eget potatismos till! En kanonfin bjudrätt!

    Björn

  • Lättlagat och gott som variation i vardagen

    Ulrika

Testa liknande recept

  • Älgköttbullar med kryddpeppar
    Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pytt Jansson
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Birgittas bästa köttbullar
    Betyg 2.7 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxig Janssons extra allt
    Betyg 4.8 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovisrulle
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad