Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsig soppa

En mustig soppa på nötfärs, purjolök, potatis, morot och krossade tomater. Krydda färssoppan med bland annat lagerblad, timjan och persilja. Servera den matiga soppan med bröd och ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn nötfärsen i olja i en gryta stor nog för soppkok. Peppra och salta.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär potatisar och morot i stavar. Låt detta fräsa med några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och vatten. Krydda med lagerblad, timjan och kryddpepparkorn. Låt soppan småkoka ca 15 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med grovt bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 purjolök
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • 1 förp krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 1/2 tsk timjan
  • 6 kryddpepparkorn
  • hackad persilja
  • 1 lagerblad
  • ost
Lägg till i inköpslistan