Färsgryta med papayasallad

Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
1
Färsgryta med papayasallad

I denna rätt på färsgryta är det papayasalladen som står för de där lilla extra. Den kombineras med ingredienser som finhackad lök, lime och koriander som blandas med den tärnade papayan. I kombination till den heta färsgrytan och rykande nykokt ris blir denna rätt komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Färsgryta med papayasallad

Ingredienser

4 portioner
4   port ris

Papayasallad

1   papaya
1/2   gurka
1   rödlök
saft och skal från 1   lime
1   kruka koriander
1 msk  olivolja
salt och peppar

Färsgryta

ca 500 g  nötfärs
1 msk  olja
1   vitlöksklyfta
2 msk  riven ingefära
1 msk  strösocker
1/2 dl  soja
1 1/2 dl  vatten
1 tsk  majsstärkelse

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Helt ok rätt som kan tänkas att äta igen. Salladen var väldigt god, däremot kommer jag dubbla gurkan till nästa gång, mkt papaya.

Lisette

2015-04-21

Näringsvärde per portion

Energi2473 KJ / 592 kCal
Fett23 g
Salt3.63 g
Kolhydrater66 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Kryddstekt lax med papayasallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gyllene pastasallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spa-sallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiffar med tzatziki
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig färs med ris och gurkyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med het currysås och gurk- och sesamsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga