Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsgryta med papayasallad

I denna rätt på färsgryta är det papayasalladen som står för de där lilla extra. Den kombineras med ingredienser som finhackad lök, lime och koriander som blandas med den tärnade papayan. I kombination till den heta färsgrytan och rykande nykokt ris blir denna rätt komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Papayasallad: Skala papaya och gurka med en potatisskalare. Dela dem på längden, gröp ur kärnorna och skär i tunna skivor.
  3. Skala och finhacka lök. Skölj lime och riv skalet. Grovhacka koriander.
  4. Blanda papaya, gurka, lök, limeskal och koriander med olivolja. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  5. Färsgryta: Stek färsen i olja i en stekpanna och rör i pressad vitlök och riven ingefära. Fräs någon minut.
  6. Blanda socker, soja, vatten och majsstärkelse. Häll i pannan och låt sjuda in under omrörning någon minut.
  7. Servera riset med färssåsen och papayasalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Papayasallad
  • 1 papaya
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • saft och skal från 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Färsgryta
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl soja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2473 kJ / 592 kCal