Färsgryta med papayasallad
I denna rätt på färsgryta är det papayasalladen som står för de där lilla extra. Den kombineras med ingredienser som finhackad lök, lime och koriander som blandas med den tärnade papayan. I kombination till den heta färsgrytan och rykande nykokt ris blir denna rätt komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Papayasallad
1 papaya
1/2 gurka
1 rödlök
saft och skal från 1 lime
1 kruka koriander
1 msk olivolja
salt
peppar
Färsgryta
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
1 msk strösocker
1/2 dl soja
1 1/2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2473 KJ / 592 kCal
Fett23 g
Salt3.63 g
Kolhydrater66 g
Protein31 g
Kommentar
Helt ok rätt som kan tänkas att äta igen. Salladen var väldigt god, däremot kommer jag dubbla gurkan till nästa gång, mkt papaya.
Lisette
2015-04-21