Färsgryta med papayasallad

17
1
Färsgryta med papayasallad

I denna rätt på färsgryta är det papayasalladen som står för de där lilla extra. Den kombineras med ingredienser som finhackad lök, lime och koriander som blandas med den tärnade papayan. I kombination till den heta färsgrytan och rykande nykokt ris blir denna rätt komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Färsgryta med papayasallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Papayasallad

1 papaya
1/2 gurka
1 rödlök
saft och skal från 1 lime
1 kruka koriander
1 msk olivolja
salt och peppar

Färsgryta

ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
1 msk strösocker
1/2 dl soja
1 1/2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Lisette

2015-04-21

Helt ok rätt som kan tänkas att äta igen. Salladen var väldigt god, däremot kommer jag dubbla gurkan till nästa gång, mkt papaya.

Näringsvärde per portion

Energi 2473 KJ / 592 kCal
Fett 23 g
Salt 3.63 g
Kolhydrater 66 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden