Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsfräs med fänkål

Prova detta underbara recept på färsfräs med fänkål till lunch. Låt dina frästa ingredienser puttra i vatten med farin och soja en stund och servera sedan din smarriga färsfräs med nykokt ris och sallad. Mättande och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skölj, ansa och strimla fänkålen. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Bryn köttfärsen i oljan i en stekpanna tills den fått fin färg och blivit smulig. Tillsätt lök, fänkål och paprika och låt fräsa med en stund. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt soja och farin och häll på vattnet. Låt puttra utan lock ca 10 min. Servera färsfräset med ris och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 stor fänkål (à ca 200 g)
  • 1 gul paprika
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk soja
  • 1 msk farin
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan