UNDER 30 MIN | Enkel

Smörrebröd med sill, fänkål och mandarin

Smörrebröd kan vara den perfekta snabblunchen när som helst på året. Påläggen går att variera i oändlighet med nästan vad du än har hemma. I detta recept använder vi sill med smak av mandarin och peppar och toppar mackan med avokado, fänkål och rostade mandlar. Smörrebrödet serveras på en skiva kavring men självklart går även brödet att variera efter smak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla fänkålen. Spara gärna lite av fänkålsdillen till garnering.
  2. Hacka och rosta sötmandeln i torr panna. När den börjar få färg är den klar. Filéa eller skala och dela mandarinen i klyftor.
  3. Gröp ur och skiva avokadon och lägg på kavringen. Addera fänkålen och sillen och toppa sedan med mandarinklyftor, färska lingon och rostade mandlar. Garnera ev med fänkålsdill.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sillen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri kavring.
Gör mjölkproteinfri: väl mjölkproteinfri kavring.

Recept i samarbete med Abba Kungshamn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g fänkål
  • 1/2 dl sötmandlar
  • 1 mandarin
  • 2 avokador
  • 4 stora skivor kavring
  • 1 - 2 burk sill gärna mandarin och peppar (à 240 g)
  • 2 msk lingon