Smörrebröd med sill, fänkål och mandarin
Smörrebröd kan vara den perfekta snabblunchen när som helst på året. Påläggen går att variera i oändlighet med nästan vad du än har hemma. I detta recept använder vi sill med smak av mandarin och peppar och toppar mackan med avokado, fänkål och rostade mandlar. Smörrebrödet serveras på en skiva kavring men självklart går även brödet att variera efter smak!
Ingredienser
4 portioner
100 g fänkål
1/2 dl sötmandlar
1 mandarin
2 avokador
4 stora skivor kavring
1 - 2 burk sill gärna mandarin och peppar (à 240 g)
2 msk lingon
För alla
Kontrollera noga innehållet i sillen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri kavring.
Gör mjölkproteinfri: väl mjölkproteinfri kavring.
Recept i samarbete med Abba Kungshamn.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer