Färsfocaccia

Ett smakrikt recept på färsfocaccia. Rätten tillagar du i ugn med blandfärs och rätten påminner lite om köttfärslimpa. Du gör den av bland annat färs, mjölk, ägg, vitlök, soltorkade tomater, oliver, rosmarin och prästost. Utsökt till fest!

Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
4 msk ströbröd (gärna färskt)
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 finhackad eller riven gul lök
2 rivna vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk salt
nymalen vitpeppar
1 - 1 1/2 dl hackade soltorkade tomater
ca 20 urkärnade svarta oliver
3 - 4 kvistar färsk rosmarin
rapsolja smaksatt med vitlök till stekning
1 dl hackad persilja
80 g lagrad prästost
Gör så här
00:10:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott, bra mat att göra till många men passar mer till vardags än till fest tycker jag-
Emma
2013-02-12Mycket god mat. Denna kommer vi att göra igen.
Catarina
2008-12-04