Färsfocaccia
![Färsfocaccia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17539/cf_259/farsfocaccia.jpg)
Ett smakrikt recept på färsfocaccia. Rätten tillagar du i ugn med blandfärs och rätten påminner lite om köttfärslimpa. Du gör den av bland annat färs, mjölk, ägg, vitlök, soltorkade tomater, oliver, rosmarin och prästost. Utsökt till fest!
![Färsfocaccia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17539/cf_259/farsfocaccia.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
4 msk ströbröd (gärna färskt)
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 finhackad eller riven gul lök
2 rivna vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk salt
nymalen vitpeppar
1 - 1 1/2 dl hackade soltorkade tomater
ca 20 urkärnade svarta oliver
3 - 4 kvistar färsk rosmarin
rapsolja smaksatt med vitlök till stekning
1 dl hackad persilja
80 g lagrad prästost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott, bra mat att göra till många men passar mer till vardags än till fest tycker jag-
Emma
2013-02-12Mycket god mat. Denna kommer vi att göra igen.
Catarina
2008-12-04