Färsdolmar i tomat
![Färsdolmar i tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Färsdolmar i tomat är en variant på svenska kåldolmar med smaker från Medelhavet. Köttfärs, ägg, vitlök och basilika rullas in i vitkålsblad och tillagas i ugnen med krossade tomater. Servera med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
![Färsdolmar i tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
de yttre bladen från ca 1 kg vitkålshuvud
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 pressad vitlöksklyfta
3/4 tsk basilika
1 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 500 g)
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer