Färsdolmar i tomat

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Färsdolmar i tomat

Färsdolmar i tomat är en variant på svenska kåldolmar med smaker från Medelhavet. Köttfärs, ägg, vitlök och basilika rullas in i vitkålsblad och tillagas i ugnen med krossade tomater. Servera med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Färsdolmar i tomat

Ingredienser

4 portioner
de yttre bladen från ca 1 kg  vitkålshuvud
400 g  köttfärs
1   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   pressad vitlöksklyfta
3/4 tsk  basilika
1 dl  vatten
1   förp krossade tomater (à 500 g)

Till servering

kokt potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Färsdolmar i tomatsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsrullar i oreganosås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pizzasallad
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Feta- och grönsaksfyllda vitkålsdolmar i tomatsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga