Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Färsdolmar i tomat

Färsdolmar i tomat är en variant på svenska kåldolmar med smaker från Medelhavet. Köttfärs, ägg, vitlök och basilika rullas in i vitkålsblad och tillagas i ugnen med krossade tomater. Servera med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lossa de yttre bladen på ett kålhuvud. Förväll dem i kokande vatten några minuter. Låt dem rinna av och svalna.
  2. Blanda köttfärs med ägg, salt, peppar, pressad vitlöksklyfta, basilika och vatten till en smet. Fördela färsen på kålbladen. Vik ihop till paket.
  3. Lägg dem tätt i en ugnssäker form. Häll krossade tomater runt om. Ställ in i ugn i 200°C, ca 30 minuter.
  4. Till servering: Servera med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • de yttre bladen från ca 1 kg vitkålshuvud
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3/4 tsk basilika
  • 1 dl vatten
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
Till servering
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?