Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Ett charmigt och matigt recept på smakrika färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa. Du använder bland annat nötfärs, ägg, mjölk, rödlök, äpple och citron. Servera de rejäla biffarna med salsan och ugnsrostad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Ingredienser

4 portioner

Potatis

800 g  potatis
2 msk  olivolja
1 tsk  salt

Biffar

400 g  nötfärs
1   ägg
1   råriven potatis
1 msk  malen kardemumma
3 msk  mjölk
1 1/2 tsk  salt
2 msk  smör

Rödlöks- och äppelsalsa

1   liten rödlök
3   äpplen
1   citron (färskpressad citronjuice)
1/2   citron (finrivet skal)
1/2 dl  strimlad persilja
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Men vi minskade ner på kardemumman.

Ann-sofie

2010-02-02

Ofantligt mycket kardemumma. Ska det verkligen vara MSK? Vi gjorde enligt receptet, men det var alldeles för mycket kardemummasmak.

Ann-marie

2009-09-30

Testa liknande recept

Äppelkompott för barn
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelgömmor
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rivet äpple med kardemumma och cottage cheese
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Havrepannkaka med kardemummaäpplen
Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiffar med klyftpotatis och äppleyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körsbärskompott
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga