Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

7
2
Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Ett charmigt och matigt recept på smakrika färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa. Du använder bland annat nötfärs, ägg, mjölk, rödlök, äpple och citron. Servera de rejäla biffarna med salsan och ugnsrostad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Ingredienser

4 portioner

Potatis

800 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt

Biffar

400 g nötfärs
1 ägg
1 råriven potatis
1 msk malen kardemumma
3 msk mjölk
1 1/2 tsk salt
2 msk smör

Rödlöks- och äppelsalsa

1 liten rödlök
3 äpplen
1 citron (färskpressad citronjuice)
1/2 citron (finrivet skal)
1/2 dl strimlad persilja
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ann-sofie

2010-02-02

Mycket gott! Men vi minskade ner på kardemumman.

Ann-marie

2009-09-30

Ofantligt mycket kardemumma. Ska det verkligen vara MSK? Vi gjorde enligt receptet, men det var alldeles för mycket kardemummasmak.