Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa
Ett charmigt och matigt recept på smakrika färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa. Du använder bland annat nötfärs, ägg, mjölk, rödlök, äpple och citron. Servera de rejäla biffarna med salsan och ugnsrostad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
Potatis
800 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
Biffar
400 g nötfärs
1 ägg
1 råriven potatis
1 msk malen kardemumma
3 msk mjölk
1 1/2 tsk salt
2 msk smör
Rödlöks- och äppelsalsa
1 liten rödlök
3 äpplen
1 citron (färskpressad citronjuice)
1/2 citron (finrivet skal)
1/2 dl strimlad persilja
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Men vi minskade ner på kardemumman.
Ann-sofie
2010-02-02Ofantligt mycket kardemumma. Ska det verkligen vara MSK? Vi gjorde enligt receptet, men det var alldeles för mycket kardemummasmak.
Ann-marie
2009-09-30