Färsbiff med morotstzatsiki

Det här receptet på färsbiff med morotstzatsiki är en rätt med saftiga nötfärsbiffar och en tzatsiki med morötter istället för gurka som passar ypperligt till. Servera gärna med en krispig sallad på tomat, rödlök och olivolja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g nötfärs
salt och peppar
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vatten
2 msk smör eller margarin
Tzatziki
2 morötter
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
Till servering
2 tomater
1 rödlök
1 msk olivolja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2771 KJ / 663 kCal
Fett33 g
Kolhydrater58 g
Protein31.1 g
Kommentarer
Jag stekt inte den rivna morötterna. Det blev väldigt gott ändå.
Annika
2011-10-21Enkelt att tillaga, goda färsbiffar, helt okej med morotstzatsiki! Vi hade ungsbakade rotsaker till. Gott. Enkelt att tillaga och något nytt för den som vill.
Danielle
2011-10-09