Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiff med morotstzatsiki

Det här receptet på färsbiff med morotstzatsiki är en rätt med saftiga nötfärsbiffar och en tzatsiki med morötter istället för gurka som passar ypperligt till. Servera gärna med en krispig sallad på tomat, rödlök och olivolja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda färsen med salt, peppar, majsstärkelse och vatten. Forma till stora biffar, 1 per portion.
  4. Bryn biffarna i hälften av matfett i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek klart i ugnen i ca 8 min.
  5. Tzatziki: Skala, riv och stek morötterna mjuka i resten av matfettet. Pressa över vitlöken. Låt fräset svalna av och blanda det med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Skiva tomaterna och skalad rödlök, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera biffarna med tzatsiki, tomatsallad och ris eller annat gryn.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 500 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör eller margarin
Tzatziki
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
Till servering
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2771 kJ / 663 kCal