Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Fårostburgare

Dessa fårostburgare är en förstklassig variant av vanliga köttfärsbiffar. Burgarna är fyllda med krämig fårost och grovhackad persilja och får därmed en djup och spännande smak. Servera fårostburgarna med tomat- och löksallad eller potatisgratäng.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grundfärsen: Lägg färsen i en rundbottnad bunke. Strö över saltet.
  2. Ta en slev och dra runt färsen med saltet så att det blandar sig väl. Låt färsen "vila" i 5 minuter.
  3. Lös upp ströbrödet i vatten, öl eller mjölk.
  4. Rör först ner ägget, sedan ströbrödet och svartpepparn.
  5. Burgare: Sätt ugnen på 150°C. Dela färsen i åtta bitar (för 4 port). Forma till burgare. Tryck in en grop i mitten med tummen.
  6. Dela osten i åtta bitar (för 4 port). Tryck in dem och persiljan i burgarna. Stryk över färs så att de blir hela och släta. Stek dem ett par minuter per sida i panna. Efterstek 10-15 minuter i ugnen.
  7. Servera med en potatisgratäng eller lök- och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Grundfärs
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl vatten, öl eller mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar
Fårostburgare
  • 1 sats grundfärs se separat recept
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • 100 g bulgarisk fårost eller fransk getost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer