Hamburgare med tacodipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hamburgare med tacodipp

Barnsligt god är den här kombon av barnens favortiträtter; hamburgare och taco. Den saftiga hamburgaren serveras med ugnsrostad klyftpotatis, rikligt med grönsaker, rostat bröd och en dipp med tacosmak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
  2. Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Blanda dem med 1 msk olja, salt och peppar. Lägg potatisen på den varma plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen någon gång under tiden.
  3. Häll ströbrödet i en bunke, rör ner vattnet och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 platta burgare. Stek dem i 1 msk olja 3-4 minuter på varje sida.
  4. Blanda dippmixen med gräddfilen.
  5. Skala löken. Skär den och tomaterna i skivor. Plocka salladsbladen.
  6. Rosta eller grilla bröden. Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, salladsblad, lök, tomat och burgare. Servera med klyftpotatis och dipp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st bakpotatisar
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 påse taco dippmix (à 25 g)
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 kruka romansallad
  • 8 skivor rostbröd
Lägg till i inköpslistan