Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Farmors citronsoppa

Roligt recept på söt citronsoppa att servera till efterrätt! Du gör soppan av bland annat smör, mjöl, socker, citron, ägg och grädde. Servera till dessert med tjusiga mandelbiskvier och färska hallon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Häll i vatten och socker under omrörning. Låt koka ca 10 minuter.
  2. Blanda rivet citronskal med äggulor och grädde i en skål. Ta kastrullen från värmen och vispa ner blandningen. Smaka av med citronjuice. Servera gärna soppan med små skorpor eller mandelbiskvier och färska hallon.

För alla

Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 äggulor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?