Potatissoppa med bacon

39
11
Potatissoppa med bacon

Denna matiga soppa med subtil citrussmak passar både som entrérätt och huvudrätt. Mixa din kokade potatissoppa slät och gör den krämig med lite grädde innan den serveras med krispig, salt bacon och vacker persilja på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Potatissoppa med bacon

Ingredienser

4 portioner
800 g potatis
1 purjolök
3 msk hackad persilja (ev fryst)
1 1/2 l vatten
3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
2 msk färskpressad citronjuice eller vitt vin (2 msk citronjuice motsvarar 1/2 dl vitt vin)
2 dl matlagningsgrädde
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar

Till servering

stekt bacon
ev persilja

Gör så här

För allaFri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Fia

2021-04-16

Glöm vad jag sa jag läste fel🙈

Fia

2021-04-16

Varför kan man inte använda fryst persilja vad händer?

Levi

2020-11-20

Tyvärr väldigt smaklöst recept. Tweakar man med väldigt mycket mer kryddning och extra mycket potatis blir det nog bra. Jag hade i mycket riven parmesan så blev det bättre!