Fårfiol med äppelsallad

Betyg 3 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fårfiol med äppelsallad

Charkuterier av alla de slag är tacksam bjud- och festmat. Fårfiol i tunna skivor är vad vi rekommenderar till den här fräscha äppelsalladen med krispig fänkål, dill och citron. Rökt kött passar nämligen väldigt bra ihop med den syrliga äppelsmaken.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Fårfiol med äppelsallad

Ingredienser

6 portioner
1 syrligt äpple (t ex. granny smith)
1 fänkål
1 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1 dl finskuren dill (+ extra till garnering)
olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
500 g tunt skivad fårfiol

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi623 KJ / 149 kCal
Fett4 g
Salt0.6 g
Kolhydrater5 g
Protein22 g

Testa liknande recept

  • Äppel- och gorgonzolasallad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk
    Betyg 4.5 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tsatsiki med fänkål och vitlök
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Syrlig äppelsallad
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad