Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Farfars kroppkakor

Farfars kroppkakor är platta bullar av potatis, ägg och mjöl. I kroppkakorna finner du en härlig fyllning av purjolök och broccoli. Stek bullarna i olja och servera därefter de färdiga kroppkakorna med en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress. Blanda med ägg, mjöl och salt. Låt svalna något.
  2. Fyllning: Skölj och strimla purjolöken. Skölj och skär broccolin i små bitar. Koka purjo och broccoli i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 min. Låt rinna av och krydda med salt och peppar.
  3. Rulla ut potatissmeten till en rulle. Skär i ca 3 cm breda bitar. Fyll varje bit med lite av grönsakerna. Forma till en platt bulle.
  4. Stek bullarna i rikligt med olja i en stekpanna ca 3 min/sida. Låt kroppkakorna rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 motsvarar ca 750 g)
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 1 purjolök
  • 250 g broccoli
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Stekning
  • 3 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?