Farfars kroppkakor
Farfars kroppkakor är platta bullar av potatis, ägg och mjöl. I kroppkakorna finner du en härlig fyllning av purjolök och broccoli. Stek bullarna i olja och servera därefter de färdiga kroppkakorna med en sallad.
Ingredienser
4 portioner
10 potatisar (10 motsvarar ca 750 g)
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
1 purjolök
250 g broccoli
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Stekning
3 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Det finns olika kroppkakor, och en del med bara kokt potatis. Lycka till!
Redaktionen
2011-12-08Vad har det här receptet med kroppkakaor att göra ?
Stefan
2011-12-02Det låter "uurrk". Kroppkakor ska göras av råriven potatis, mjöl o. salt som blandas till en deg,som formas till runda bollar som man fyller med brynta fläsktäningar o. krossad kryddpeppar. Kokas i stor gryta med mycket vatten ca:30 min. Serveras med vitsås och eller lingon.
Bo
2004-02-07