Fänkålsstekt strömming med citronmos
![Fänkålsstekt strömming med citronmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18157/cf_259/fankalsstekt_stromming_med_citronmos.jpg)
Mästerliga smörstekta strömmingsfiléer med smak av fänkål, dill och persilja. Till strömmingen tillagar du ett fluffigt potatismos med citron och dill. Servera med rårörda lingon och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
![Fänkålsstekt strömming med citronmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18157/cf_259/fankalsstekt_stromming_med_citronmos.jpg)
Ingredienser
1 portion
Citronmos
250 g potatis
2 - 2 1/2 msk vispgrädde
1/2 tsk rivet citronskal
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 msk finskuren dill
2 tsk smör
1/2 krm salt
Fänkålsstekt strömming
4 strömmingsfiléer
salt och nymalen peppar
1 msk finhackad persilja
1 msk finskuren dill
2 tsk fänkålsfrön
2 msk ströbröd
1 ägg
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1 msk smör
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matfett. Välj mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, använd mjölkfritt ströbröd och byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: ersätt ägget med mjölk eller filmjölk. Använd ströbröd fritt från ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer