Fänkålssoppa med trattkantareller, hasselnötter och isterband

Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fänkålssoppa med trattkantareller, hasselnötter och isterband

Krämig fänkålssoppa med ett krispigt fräs av trattkantareller, isterband och hasselnötter. Stek potatis, lök och fänkål och koka i matlagningsvin. Mortlad anis förstärker fänkålens fina lakritssmak. Runda av med grädde och mixa till en slät, mild och spännande soppa. Toppa soppan med fräset.

Fänkålssoppa med trattkantareller, hasselnötter och isterband

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 medelstor potatis
1 stor fänkål
1 tsk torkad anis
1 msk olivolja
2 dl vitt matlagningsvin
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
flingsalt
svartpeppar
1 dl skalade hasselnötter
5 dl färska trattkantareller
2 isterband
3 msk hackad persilja

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegod, men ska ta dubbelt med svamp nästa gång.

    Daniel

Näringsvärde per portion

Energi2294 KJ / 550 kCal
Fett45.3 g
Kolhydrater17.7 g
Protein13.6 g

Testa liknande recept

  • Isterbandspudding
    Betyg 3.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Isterband med stuvad potatis
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad