Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fänkålssoppa med kräftor och krasse

En krämig soppa med smak av fänkål, dragon och citron, smaker som passar utmärkt till havets läckerheter. Delikata sojabönor och kräftor gör det till en skaldjurssoppa av rang. Mättande tillsammans med smörgås och fräsch krasse till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök, vitlök och fänkål. Fräs alla grönsaker och dragon i olivoljan utan att det får färg i en stor gryta. Häll på buljongen och låt koka ca 10 minuter.
  2. Mixa soppan slät och rör ner crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Lägg i sojabönorna och låt de bli varma. Låt kräftorna rinna av.
  4. Lägg kräftorna i soppan och servera med bröd, smör och krasse.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (nnehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 fänkål (2 motsvarar ca 600 g)
  • 1 kruka dragon
  • 1 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 1/2 förp sojabönor (à 250 g)
  • 360 g kräftor i lake
  • 4 skivor rågbröd
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1803 kJ / 431 kCal