Fänkålsgravad lax

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fänkålsgravad lax

Fänkålsgravad lax är enkel att göra och lyfter buffébordet! Laxen gravas i två dygn och serveras sedan i tunna skivor med en krispig fänkålssallad och färsk dill.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

Skivad lax på ett ovalt fat med fänkålssallad i en skål vid sidan av.

Ingredienser

8 bufféportioner
2 msk hela fänkålsfrön
1 citron (1 msk skal, för 8 port)
4 msk salt
6 msk strösocker
1 kg laxfilé i bit utan skinn (mittbiten)

Fänkålssallad

1 fänkål
1/2 citron (2 msk juice, för 8 port)
1 msk olivolja
1 krm salt
1 kruka dill (ca 1 dl dill, för 8 port)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1205 KJ / 288 kCal
Fett19 g
Salt0.9 g
Kolhydrater2 g
Protein26 g

Testa liknande recept

  • Ratatouille i långpanna
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönsakssoppa
    Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka quinoa
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Koka bulgur
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Koka morötter
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad