Fänkålschutney med saffran och chili

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fänkålschutney med saffran och chili

Gör en egen smakrik chutney att bjuda på till fisk eller skaldjur med detta trevliga recept. Puttra ihop chutney i matlagningsvin, äppelcidervinäger och kycklingfond och låt den mumsiga fänkålschutneyn med saffran och chili svalna innan den serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2002

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g fänkål
1 finhackad röd chilifrukt
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
salt och peppar
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 msk socker
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl äppelcidervinäger
2 dl vatten
1/2 dl konc kycklingfond
1 1/2 tsk ljus maizenaredning

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Äppel- och saffranschutney
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och saffranssoppa med spätta
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saltimbocca av kycklingbröstfilé
    Betyg 3.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tortellini med grillad paprika
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad