Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorvslåda med bönor

Jättegod korvrätt som passar lika bra till barn som till vuxna. En blandning av falukorv, paprika, majs och bönor gör denna falukorvslåda till en mättande och lättlagad familjefavorit. Servera gärna tillsammans med lite gräddfil och ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna korven. Skala och finhacka lökarna.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och tärna tomaterna.
  3. Hetta upp oljan i en gryta och fräs upp korv, lök, paprika, tomat, majs och avsköljda kidneybönor.
  4. När korv och grönsaker börjar få fin färg, tillsätt tomatpuré och buljong.
  5. Låt allt koka samman och bli varmt.
  6. Smaka av med kryddor. Servera med lite gräddfil, vitt bröd och kanske en skiva lime.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 2 msk olja
  • 1 burk majskorn (à ca 300 g)
  • 1 burk kidneybönor eller vitabönor (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • ett par droppar tabasco
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • persilja eller finklippt koriander
Till servering
  • gräddfil
  • vitt bröd
  • ev lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?