Falukorvslåda med bönor
Jättegod korvrätt som passar lika bra till barn som till vuxna. En blandning av falukorv, paprika, majs och bönor gör denna falukorvslåda till en mättande och lättlagad familjefavorit. Servera gärna tillsammans med lite gräddfil och ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002
Ingredienser
4 portioner
500 g falukorv
2 gula lökar
1 röd paprika
2 tomater
2 msk olja
1 burk majskorn (à ca 300 g)
1 burk kidneybönor eller vitabönor (à 400 g)
2 msk tomatpuré
5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
ett par droppar tabasco
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja eller finklippt koriander
Till servering
gräddfil
vitt bröd
ev lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Den här falukorvslådan är mer som en gryta, men himmelskt god. En familjefavorit som återkommit nästan veckovis sedan vi först provade. Vill man ha den lite mildare kan man ta en gul lök istället för två och hoppa över tabascon.
Madelene
2006-02-23