Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorvlåda med basilika

Mättande och god husmanskost med stekt falukorv, tomater och sticklökar som du lägger i en ugnsfast form och sedan täcker med hemlagat gott potatismos. Den goda falukorvlådan med basilika är färdig att servera på mindre än 45 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korven i tärningar. Skär sticklök och tomater i 1 cm stora bitar. Skala och finhacka den gula löken.
  2. Fräs lök och korv i matfett i en stekpanna. Tillsätt tomatbitar, senap och buljong. Låt puttra några minuter.
  3. Potatismos: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Slå av vattnet. Pressa i purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp.
  4. Späd med varm mjölk. Blanda ner smör, olivolja och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg korvröran i en form täck med potatismoset. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv
  • 2 sticklökar
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och fond)
Potatismos
  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad basilika
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?