Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorv sweet chili

Smaker från Asien möter svensk vardagsmat i den här woken som ger vardagen en lyxigare känsla. Vattenkastanjer, paprika och purjolök värms upp med olja och sweetchilisås som ger en söt och frisk smak till falukorven och glasnudlarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg nudlarna i kallt vatten i 5-10 minuter.
  2. Skär falukorven i stavar. Häll av vätskan från vattenkastanjerna och dela dem på tvären. Kärna ur paprikan. Skär paprikan och purjolöken i strimlor.
  3. Börja med att fräsa korven i sesamoljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt sedan sesamfrön och grönsaker. Stek det på hög värme i några minuter. Blanda i nudlarna och sweet chilisåsen. Låt allt bli varmt och smaksätt med salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g glasnudlar
  • 500 g falukorv
  • 1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
  • 2 paprikor (i olika färger)
  • 1 purjolök
  • 3 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 msk sweet chilisås
  • salt
Lägg till i inköpslistan