Falukorv sweet chili
Smaker från Asien möter svensk vardagsmat i den här woken som ger vardagen en lyxigare känsla. Vattenkastanjer, paprika och purjolök värms upp med olja och sweetchilisås som ger en söt och frisk smak till falukorven och glasnudlarna.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1997
Ingredienser
4 portioner
250 g glasnudlar
500 g falukorv
1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
2 paprikor (i olika färger)
1 purjolök
3 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
4 msk sweet chilisås
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt ok vardagsrecept, funkar även med äggnudlar då blir det lite mer mättande.
Sara
2007-07-30Skivad vitlök i grönsaksblandningen kan rekomenderas. Servera gärna vanligt ris till.
Eva
2006-02-26