Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Falukorv special

Gör ordentlig husmanskost till middag genom att följa receptet till denna falukorv special. Stek snabbt ihop en god röra av falukorvstärningar, ägg, senap och lök som du serverar med stekta potatistärningar, hackad persilja och en krispig sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs den finhackade löken i lite smör utan att den tar färg. Låt den svalna.
  2. Skär potatisarna i små tärningar och stek dem vackert bruna i smör och olja. Salta. Håll potatisen varm.
  3. Blanda äggulor, senap, salt och peppar. Rör ner löken och falukorvstärningarna.
  4. Stek korvröran hastigt i lite smör och olja. Lägg upp den bredvid potatisen. Servera med sallad eller någon annan god grönsak samt hackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g falukorv i små tärningar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 4 msk svensk senap
  • 2 msk fransk senap
  • 4 äggulor
  • 4 stora potatisar
  • salt från kvarn
  • peppar från kvarn
  • smör
  • olja
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer