Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Falukorv med stuvade grönsaksmakaroner

Stuva makaronerna i mjölk och muskot så att de får en riktigt krämig konsistens innan du blandar i fräscha grönsaker som broccoli, sockerärtor och morot. Servera med falukorv som stekts eller grillats till de fått en krispig yta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp mjölk och salt i en aluminium- eller non stick-kastrull. Tillsätt makaronerna. Låt de svälla på svag värme utan lock ca 25 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med salt, peppar och riven muskot.
  2. Koka alla grönsaker mjuka i lättsaltat vatten. Rör ner dem i makaronerna.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek korven någon minut på varje sida eller grilla den i en grillpanna. Servera grönsaksmakaronerna med stekt eller grillad korv.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven.
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot ris-, havre- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd makaroner utan ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l lättmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl makaroner (gammaldags)
  • 1 morot (skalad och skivad)
  • 250 g broccoli i buketter
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl gröna ärter
  • peppar och riven muskot
  • 500 g falukorv
  • 1 tsk matfett
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2720 kJ / 650 kCal
Läs mer om näringsvärden