Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Falukorv med stuvad spenat

Falukorv med stuvad spenat, en riktig husmansklassiker och väldigt lätt att göra. Potatisen skalas och kokas och medan den bli klar kan du passa på att värma spenaten och steka korven på medelvärme. Servera allt detta tillsammans med skivade körsbärstomater. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Värm spenaten i en kastrull på medelvärme 8-10 minuter.
  3. Skiva korven, stek den på båda sidor tills den får fin färg i matfettet i en stekpanna på medelvärme.
  4. Dela tomaterna och lägg i en skål.
  5. Servera potatis, falukorv, tomater och spenat.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Gott är att först steka lite skivad lök och blanda i spenaten och sen riva i lite muskot. Stekt ägg eller pepparrot är också gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 375 g stuvad spenat
  • 550 g falukorv
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2608 kJ / 622 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer