Falska kåldolmar

Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Falska kåldolmar

Matklassiker i ny skepnad! Falska kåldolmar är ett lysande recept, enkelt att följa och smaken blir ljuvlig. Servera med kokt potatis, brun sås och lingonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Falska kåldolmar

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl finhackad lök
1 - 1 1/2 msk smör
500 g blandfärs
1 dl risgrynsgröt (i slang)
1 ägg
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 krm finmalen vitpeppar
smör och olja till stekning

Vitkål

350 g strimlad vitkål
1 msk socker
1/2 tsk salt
nymalen vitpeppar

Till servering

kokt potatis
brunsås
lingonsylt

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Åh mums 🎇

    Eva

Testa liknande recept

  • Nori Dolmas
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lata kåldolmar med crème fraiche
    Betyg 4.2 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålpudding från pannan
    Betyg 3.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mjölksyrad rödbeta
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Färsdolmar i tomatsås
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad