Falsk ostkaka på pumpa
Falsk ostkaka på pumpa är en variant på småländsk ostkaka, där pumpan bidrar med både fin gul färg och god smak. Ostkakan kan även bakas med pumpans nära släkting, zucchini. Bjud med en klick sylt och vispad grädde – perfekt som efterrätt eller stadigt mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
8 portioner
1 kg pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)
3 bittermandlar
1 dl sötmandel
1 dl socker
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3 %)
1 1/2 dl vetemjöl
5 ägg
1 krm salt
vispad grädde och sylt till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör/matfett eller olja till formen. Välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja till formen. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Servera med vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3317 KJ / 793 kCal
Fett49 g
Salt0.7 g
Kolhydrater66 g
Protein21 g
Kommentarer
jättegod
Elisabeth
2022-12-20Den var jättegod! Nästa gång ska jag göra med saffran!
Birgit
2022-12-04Jag har följt detta recept med 1 kg färdigrensad pumpa flera gånger. Använt bittermandelessens, ca 5 droppar. Blir utmärkt god!
Jan
2021-12-19