Falafel i pitabröd med yoghurtsås
Falafel är en vegetarisk favorit. Här är ett recept som lagas till snabbt och enkelt, serveras i pita tillsammans med en svalkande yoghurt med rödlök i. Gurka och morot bidrar med frisk krispighet.
Ingredienser
4 portioner
1/2 - 1 liten rödlök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsyoghurt (8-10% fetthalt)
salt
peppar
1 förp falafel (t ex Hälsans Kök falafel)
1 morot
1/2 gurka
1 påse salladsblad (à 65 g)
Till servering
pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 rödlökar i 2 dl turkisk yoghurt...gick knappt att äta
Kristian
2021-01-23Hej Kristian! Vi ber om ursäkt, vi har nu uppdaterat receptet och minskat mängden rödlök. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-01-25Vi kör på falafel från ICA må bra som är helt fantastiskt! Vi brukar skippa riset och ibland köper vi färdig aioli som är väldigt gott till.
Katja
2015-09-02