Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Falafel i pitabröd med yoghurtsås

Falafel är en vegetarisk favorit. Här är ett recept som lagas till snabbt och enkelt, serveras i pita tillsammans med en svalkande yoghurt med rödlök i. Gurka och morot bidrar med frisk krispighet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök, finhacka lökarna och krossa vitlöksklyftorna. Blanda lök och vitlök med yoghurten. Salta och peppra. Ställ röran i kylskåp.
  2. Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Riv grönsalladen i bitar. Skala moroten, skiva den och gurkan tunt. Blanda ihop till en sallad.
  4. Fyll pitabröden med salladen, yoghurtsåsen och falafel.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut falafel mot glutenfria köttbullar eller kycklingbullar. Välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Receptet kommer från Hälsans Kök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp falafel (t ex Hälsans Kök falafel)
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsyoghurt (8-10% fetthalt)
  • salt och peppar
  • 1 grönsallad
  • ½ gurka
  • st morot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1979 kJ / 473 kCal