Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fajitas med ölmarinerat kött

Fajitas med ölmarinerat kött är en saftig och hissnande god rätt. Den smakrika ölmarinaden gör köttet otroligt mört. Servera med fajitas och valfria tillbehör. Riven ost, chilisås, gräddfil, avokado och hackad lök är gott till!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär köttet i centimetertjocka strimlor och blanda med marinaden. Täck över och marinera i kyl över natten.
  3. Strimla lök och paprika. Låt köttstrimlorna rinna av. Hetta upp oljan i en panna och bryn kött och grönsaker i omgångar så att de får fin färg.
  4. Servera blandningen varm med en liten buffé av tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fransyska
Marinad
  • 2 dl ljust öl
  • 1 msk spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • saften av 1 limefrukt
  • 1 tsk salt
Till stekning
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • rapsolja
Till servering
  • tortillas
  • riven ost
  • röd chilisås
  • salsa
  • hackad lök
  • gräddfil
  • avokado
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?