Fajitas med ölmarinerat kött
Fajitas med ölmarinerat kött är en saftig och hissnande god rätt. Den smakrika ölmarinaden gör köttet otroligt mört. Servera med fajitas och valfria tillbehör. Riven ost, chilisås, gräddfil, avokado och hackad lök är gott till!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
4 portioner
400 g fransyska
Marinad
2 dl ljust öl
1 msk spiskummin
1 vitlöksklyfta
saften av 1 limefrukt
1 tsk salt
Till stekning
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
rapsolja
Till servering
tortillas
riven ost
röd chilisås
salsa
hackad lök
gräddfil
avokado
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev segt och smakade inte bra.
Jerker
2016-11-20Marinaden kan göra den segaste köttbit mör. Mild och god smak. Hur kryddstark man vill att rätten ska vara styr man med val av salsa.
Ingela
2005-08-13Blir eg lite torrt men perfekt med en klick gräddfil till. Hela familjen uppskattade det 10-50 år !
Gunilla
2005-04-02