Evas kålsoppa

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Evas kålsoppa

En nyttig och mättande kålsoppa med potatis, brysselkål, lök, vitlök och kryddor. Koka soppan i 15 minuter, tillsätt crème fraiche och rör om. Servera gärna soppan med en ostgratinerad smörgås.

Evas kålsoppa

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1 - 2   vitlöksklyftor
1 msk  olja
3   potatisar
500 g  brysselkål
1 1/3 l  grönsaksbuljong
1/2 - 4/5 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 tsk  italiensk salladskrydda
1 dl  crème fraiche
2 msk  hackad gräslök

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm
Betyg 3.5 av 5.
148 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga