En nyttig och mättande kålsoppa med potatis, brysselkål, lök, vitlök och kryddor. Koka soppan i 15 minuter, tillsätt crème fraiche och rör om. Servera gärna soppan med en ostgratinerad smörgås.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 potatisar
500 g brysselkål
1 1/3 l grönsaksbuljong
1/2 - 4/5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk italiensk salladskrydda
1 dl crème fraiche
2 msk hackad gräslök
För alla
Äggfri. Gör glutenfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Kommentarer