Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Evas kålsoppa

En nyttig och mättande kålsoppa med potatis, brysselkål, lök, vitlök och kryddor. Koka soppan i 15 minuter, tillsätt crème fraiche och rör om. Servera gärna soppan med en ostgratinerad smörgås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta. Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och ansa brysselkålen. Häll buljongen i grytan och tillsätt potatis och brysselkål. Låt koka under lock ca 15 min.
  2. Mixa soppan i matberedare. Låt soppan koka upp och smaka av med salt, peppar och salladskrydda. Tillsätt crème fraiche och rör om.
  3. Servera soppan med ostgratinerad smörgås.

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 potatisar
  • 500 g brysselkål
  • 1 1/3 l grönsaksbuljong
  • 0,8 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden