UNDER 15 MIN | Enkel

Marängswiss med jordgubbar och choklad

Marängsviss är en oslagbart enkel och god efterrätt som älskas av stora som små. Varva jordgubbar, glass och grädde och toppa med små maränger och choklad så har du en dessert som är oemotståndlig och rekordsnabb att tillaga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Varva jordgubbar, grädde och glass på ett fat eller i portionsglas. Toppa med marängerna och chokladen bruten i bitar. Garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl vaniljglass
  • 2 dl mini- maränger
  • 10 st chokladflarn (av Noblesse-typ)
  • 1/2 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 1695 kJ / 405 kCal