Esquites – Mexikansk majssallad

Esquites är en majssallad från Mexiko där den är populär som mellanmål och street food. Rostad majs blandas med majonnäs, jalapeño, lime, chili och koriander och toppas med fetaost. Här har vi också blandat ner gröna ärtor i salladen!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi692 KJ / 165 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein8 g
Kommentarer
21 stStandard hos oss, blandar ner matvete och äter som en egen rätt. Perfekt och bra i matlåda.
Frida
Jag brukar skippa ärtorna, men i övrigt är detta ett fantastiskt tillbehör till grillat som hela familjen älskar!
Milena
Supergott! Min 3-åring fullkomligt älskade detta. Så gott att bara äta direkt ur skålen eller som tillbehör till något annat :)
Ellen
Gjorde en stor laddning, gästerna rensade bunkarna totalt!
Thomas santoso
Hej! Kan man laga detta dagen innan middagsbjudning eller håller det sig inte?
Rakel
Hej Rakel! Inte i sin helhet. Syran från limen kommer missfärga ärtorna, koriandern och salladslöken. Det går bra att rosta majsen dagen innan. Sen kan du hacka vitlök, skiva salladsdlök och jalapenjo och smula fetaosten dagen innan och blanda ihop innan gästerna kommer. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Så gott! Använde röd spansk peppar istället för jalapeno och funkade fint.
Maja filippa
Bytte ut fetaosten till parmesanost och skippade ärtorna. Svingott!
Helena
Wow, helt magisk!
Lisa
Löjligt god - kommer bli sommarens favorit!
Cecilia
Gott!!!! Gick hem på tjejmiddagen trots koriander. Kommer att göra detta igen, en ny favorit.
Ulrika