Espressoglass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Espressoglass

Espressoglass är en härligt god dessert som passar främst vuxna. Servera vaniljglassen, konjaken och den delikata såsen av espressokaffe och kakao i vackra glas med lite läckert havrefras över sig.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Vispa ihop vatten, kakao och socker i en kastrull. Låt det koka någon minut. Vispa i kaffepulvret.
  2. Fras: Smält smöret i en kastrull. Rör i havregryn, socker, kakao och kaffepulver. Häll ut det på en tallrik.
  3. Häll såsen i 4 vackra glas (för 4 port). Lägg i glassen. Häll ev över lite konjak och strö över havrefraset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora kulor god vaniljglass (4 stora kulor motsvarar ca 1/2 liter)
  • ev 1 msk konjak
Sås
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kakao
  • 1 dl socker
  • 2 tsk frystorkat espressokaffepulver
Fras
  • 1 1/2 msk smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk frystorkat espressokaffepulver
Lägg till i inköpslistan