Espressoglass

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Espressoglass

Espressoglass är en härligt god dessert som passar främst vuxna. Servera vaniljglassen, konjaken och den delikata såsen av espressokaffe och kakao i vackra glas med lite läckert havrefras över sig.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Espressoglass

Ingredienser

4 portioner
4 stora kulor god vaniljglass (4 stora kulor motsvarar ca 1/2 liter)
ev 1 msk konjak

Sås

1 dl vatten
1 dl kakao
1 dl socker
2 tsk frystorkat espressokaffepulver

Fras

1 1/2 msk smör
1 dl havregryn
1 msk socker
1 tsk kakao
1 tsk frystorkat espressokaffepulver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Enkelt, och suveränt gott

Bodel

2004-01-26

Testa liknande recept

Fras med ingefära
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glace au four med "fluff"
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladglass med italienska kex
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerstekta äpplen med havregryn
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu overnight oats
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass
Betyg 4.1 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga