Entrérulle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Entrérulle

Entrérullar till mingel och välkomstdrink. Blanda en krämig röra på majonnäs, ägghack och räkor smaksatt med pepparrot och bred ut på tunnbröd. Rulla ihop och skär i bitar. Ställ entrérullarna med räkfyllning på ett fat och toppa med stenbitsrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka räkorna och äggen grovt. Blanda detta med majonnäs, dill och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg skivorna med den mörkare sidan upp. Fördela räksmeten jämnt på de fyra bröden (för 10 port). Rulla ihop dem ifrån den smalaste sidan, som en rulltårta.
  3. Skär rullarna i 6 bitar var. Placera dem, med snittytan uppåt, på ett serveringsfat. Klicka på en knapp tesked rom på varje "rulle". Garnera ev med dillkvistar.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g oskalade räkor
  • 3 kokta kalla ägg
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 3/4 dl finskuren dill
  • 3 1/2 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
  • 4 skivor mjukt tunnbröd
  • 100 g stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan