Entrecôte med söt potatiskross

11
1
Entrecôte med söt potatiskross

Sötpotatishalvor fyllda med stomp som fått härlig smak av rostad paprika, vitlök, gräddfil och citronskal är läckert till både kött, fisk och fågel. Servera till exempel den söta potatiskrossen med lyxig entrecote. En lättfixad middag även om potatisen behöver bakas i ugn i ungefär en timme.

Entrecôte med söt potatiskross

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g sötpotatis eller bakpotatis
2 vitlöksklyftor
1 förp grillad paprika (à 200 g)
1 citron
1 kruka bladpersilja
2 dl gräddfil
salt och svartpeppar
ca 500 g skivad entrecôte
2 msk smör eller margarin

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Byt gräddfil mot laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Byt gräddfil mot mjölkproteinfritt, ex. Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kryddig korv passar också bra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Laura

2021-01-11

Jag smulade lite fetaost på sötpotatisen, de är väldigt gott ihop

Näringsvärde per portion

Energi 2339 KJ / 560 kCal
Fett 304 g
Kolhydrater 381 g
Protein 306 g
Läs mer om näringsvärden