Entrecôte med söt potatiskross
Sötpotatishalvor fyllda med stomp som fått härlig smak av rostad paprika, vitlök, gräddfil och citronskal är läckert till både kött, fisk och fågel. Servera till exempel den söta potatiskrossen med lyxig entrecote. En lättfixad middag även om potatisen behöver bakas i ugn i ungefär en timme.
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g sötpotatis eller bakpotatis
2 vitlöksklyftor
1 förp grillad paprika (à 200 g)
1 citron
1 kruka bladpersilja
2 dl gräddfil
salt och svartpeppar
ca 500 g skivad entrecôte
2 msk smör eller margarin
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Byt gräddfil mot laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Byt gräddfil mot mjölkproteinfritt, ex. Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kryddig korv passar också bra.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2339 KJ / 560 kCal
Fett30.4 g
Kolhydrater38.1 g
Protein30.6 g
Kommentar
Jag smulade lite fetaost på sötpotatisen, de är väldigt gott ihop
Laura
2021-01-11