Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Betyg 3 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Med en saftig bit entrecôte som du serverar tillsammans med ugnslagade rotfrukter och en ljummen rödvinsvinägrett kan middagen inte misslyckas. Den syrliga vinägretten med bland annat steksky från köttet bryter av fint mot både rotfrukter och kött.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

4 morötter
4 palsternackor
rivet skal av 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 påse rucola (1/2 påse rucola motsvarar 35 g)

Rödvinsvinägrett

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
50 g varmrökt sidfläsk
2 msk olivolja
2 dl rödvin
ca 1 dl steksky från entrecôte
1 1/2 msk rör-/ råsocker

Entecôte

600 - 700 g entrecôte i skivor
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olivolja
1 msk smör
4/5 dl vatten

Garnering

ev smörgåskrasse

Gör så här

00:03:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Glögg
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödvinsmarinad
    Betyg 3.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsstekt entrecôte
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödvinssås med chili & kakao
    Betyg 3 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad