Entrecôte med örtsås

Saftig smörstekt entrecôte, mjuk bakad potatis, himmelskt vitlökssmör och en gräddig sås av vin, vitlök och hackad persilja. Servera med en grönsallad. En klassiker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Ingredienser
1 portion
1 skiva entrecôte (à ca 200 g)
1 bakpotatis
1 msk smör
1 krm salt
1 krm peppar
Vitlökssmör
1/2 vitlöksklyfta
1 msk smör
Sås
1/2 schalottenlök
1/2 liten vitlöksklyfta
1/2 msk smör
2 msk vitt vin
1/2 tsk torkad dragon
1/2 tsk majsstärkelse
2 msk vispgrädde
1 msk hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
01:00:00
00:02:00
00:02:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stLagade såsen idag och tyckte att den var snabb, enkel och god.
Camilla
Ta bort den från receptsamlingen. Synd att slösa massa ingredienser på nåt som inte går att äta
Christina
Hej Christina! Tack för din kommentar. Nu har vi provlagat om örtsåsen och gjort vissa förändringar i mängderna. Hoppas du vill laga rätten igen och att såsen uppskattas. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Instämmer, såsen är inte god. Försökte balsnsera syran med lite honung, men nej! Gör nån annan sås.
Gunnevi