ÖVER 60 MIN | Enkel

Enklaste sylten på torkad frukt

Torkade frukter och bär är användbart till mycket. Gott att äta som det är, eller som här, att blötlägga och mixa till en mumsig sylt till gröt, pannkakor eller varför inte ostbrickan. Välj mellan aprikos- eller tranbärssmak, eller blanda dina personliga favoriter!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg den torkade frukten i blöt över natten. Vattnet ska precis täcka.
  2. Mixa frukten med vattnet på morgonen. Söta ev med lite honung.
  3. Servera till gröt, pannkakor eller ostbrickan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 200 g torkade aprikoser (eller tranbär)
  • honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 2465 kJ / 589 kCal