Enkel västerbottenpaj med smördeg

Fira en födelsedag eller kanske midsommar, då får du inte missa detta recept på Västerbottensostpaj. Enkel att tillaga med klassisk härlig smak. Salt, peppar och Västerbottensost – små detaljer som gör stor skillnad.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1310 KJ / 313 kCal
Fett25 g
Salt0.75 g
Kolhydrater12 g
Protein11 g
Kommentarer
19 stMycket god !
Berit ingegerd
Smidig och god!
Kristina
Kan man använda matlagningsgrädde istället för vispgrädde?
Tina
Hej Tina! Ja, det går fint! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Brukar lägga till en burk räkor i fyllningen, blir supergott!
Anne
Vad kostar pajen ca?
Anette
Supergod och enkel att göra. Någon som testat att göra den med pajdeg?
Pernilla
Så enkel att göra och den är väldigt god. Passar till buffébordet.
Ingrid
Blir pajen god om den görs 4 timmar innan servering? Undrar Marga
Margareta
Hej Marga! Smördeg är alltid godast nygjord men det bör gå att tillaga pajen ett par timmar före servering. Pajen går säkert att äta kall men annars är vårt tips att värma på den lite strax innan servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kan man frysa denna paj?
Sara
Hej Sara! Det går bra att frysa in pajen även om allt som görs med smördeg är som godast som nybakat (frasigheten som smördeg har försvinner när man fryser smördeg). Frys gärna in den i portionsbitar och värm gärna den lite innan servering, då kommer smakerna fram lite mer. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska inte pajenförgräddas?
Kerstin
Hej Kerstin! Nej det behövs inte. Lycka till med pajen. Hälsingar Ulrika
ICA-köket