Enkel tryffelfudge med hasselnötter

Denna fudge kommer du vilja ha obegränsad tillgång till! Med sina enbart fyra ingredienser svänger du enkelt ihop smeten och häller ut den i en form, innan den får stelna i kylen några timmar. Perfekt att duka fram till adventsmyset eller bara när sötsuget kryper sig på, alla timmar på dygnet!

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi297 KJ / 71 kCal
Fett4 g
Salt0.03 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
6 stMin favorit fudge. Brukar göra den varje jul. Den är alltid uppskattad.
Elena
Så enkelt. Och precis en sån där liten lagom bit när jag, chokladjunkie, blir sugen på en pralin. Den här kommer jag att göra igen. Stillsam fundering... undrar om det skulle funka med 400 gr choklad och få det rumstemperaturtåligt. Gillar oavsett.
Mona
Hej, letar recept utan vanligt socker, funderar på om man kan använda osötad mjölk och tillsätta honung eller något annat naturligt sötningsmedel? Bakerman
Christer
Hej, är det sötad eller osötad kondenserad mjölk som behövs?
Zozan
Tack Zozan för din kommentar! Det är sötad kondenserad mjölk vi har använt. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Ska det verkligen bara vara 15x20 cm? Där får väl inte 50 bitar plats! Tänkte baka dom idag
Inga
Hej Inga! Ja, om du skär bitar som har storlek 2x3cm så får du ut 50 bitar. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur förvarar jag dem bäst?
Elina
Hej Elina! Bäst är att förvara dem i en lufttät burk i kylen. De går att frysa men chokladen kan tappa lite färg och glans i frysen. Tina upp dem i kylskåp. Hälsningar Ulrika
ICA-köket