Enkel moussaka

En saftig och riktigt god moussaka med aubergine och blandfärs. Moussakan görs enkelt med färdig potatisgratäng som grund. En svensk version av en härlig grekisk klassiker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 551 kCal
Fett32 g
Salt5 g
Kolhydrater33 g
Protein31 g

Kommentarer
57 stUnderbart god rätt som alltid gör succé. Tillsätter extra kryddor i likhet med övriga kommentarer, och brukar lägga på lite gratängost för extra krispig yta.
Karin
Gott och enkelt recept som jag provat flera gånger. Har bjudit gäster på det och de har alla tyckt att det var gott. Maria
Maria
Ser härligt ut och magen knorrar bra duktigt. Kram från Tintin. 😊
Christer
En favorit! Slängde i lite chili crisp olja för extra hetta och det blev dunder.
Petra
Väldigt gott recept med väldigt mycket smak lätt och förhållandevis snabbt. Men det badade i fett i ugnen. Så vi fick ösa ur 2 gånger för att det överhuvudtaget skulle få någon slags färg och yta. Vi fick oxå slå på grillfunktionen i några extra minuter. Men kommer absolut göra detta igen. Men då med mindre olja vid stekningen kanske.
Fia
Ett jätte bra recept. Jag hade kryddorna 1,5 tsk salt, 2 krm malen svartpeppar, 1 tsk oregano och 1 tsk basilika. Har gjort det här receptet flera gånger. Blir alltid lika gott. Räcker till mig i flera dagar. Eva-Maria.
Eva-maria
Saftig å god, gjorde den vegetarisk med ärtfärs.
Marianne
Hade i riven lök,extra vitlök samt paprikapulver och persilja i köttfärsen. Superbra!
Sara kristina
Härligt koncept med potatisgratängen, super gott och smidigt! Men jag adderade massa kryddor (väl behövligt): 1 msk oregano, 1 tsk timjan, 1 msk kanel, 1 tsk muskotnöt, 1 tsk vitpeppar (utöver svart) och 1 tsk sju kryddor. Samt en extra vitlök! Hade varit gott att lägga till en zucchini också!
Olivia
En förvånansvärt bra grund att smaksätta lite mer. Jag tog betydligt mer olja (oliv) att steka i eftersom auberginen suger upp mycket olja och det ger smak. Sen tillsatte jag kanel och lite malen muskot i köttfärssåsen, det behövdes om det ska smaka som moussaka. Nästa gång blir det två vitlöksklyftor också. Slutligen lite pecorino (går säkert lika bra med parmesan) ovanpå potatisgratängen, så blir det riktigt gott!
Fredrik