Enkel japansk kålpannkaka

Snabblagad japansk kålpannkaka som passar perfekt till lunch eller kanske helgens brunch. Toppa den krispigt stekta pannkakan med fräsch salladslök, majonnäs, lite japansk soja samt gärna furikake.

Ingredienser
2 portioner
150 g vitkål
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1/2 krm bakpulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
Till servering
1 finstrimlad salladslök
2 msk majonnäs
japansk soja
1 tsk furikake eller rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1045 KJ / 250 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein8 g
Kommentarer
Blev så gott, överraskande gott!
Susanna
2025-05-30Så gott, vegetarian sen 55 år och brukar göra denna. Ibland med lite riven pepparrot i eller kålrot. Toppar med olika bland annat uppvispad creme fraiche och i den finhackad purjolök, lite flingsalt, finhackad saltgurka och lite gräslök. Mumma mums
Mia
2025-04-08Supergott ! Serverade med lite majonnäs i tynde steck, med lite strimlad kyckling på toppen. Jättegod och lättgjord lunch måltid
Susanne
2025-03-26