Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Enkel gazpacho med pizzabullar

Gazpacho är en spansk kall grönsakssoppa och i det här receptet har vi tagit genvägen och toppar färdig tomatsoppa med paprika, gurka och rödlök. Till detta serveras pizzabullar som görs av färdig pizzadeg i vilken rökt kalkon, ost och oregano rullas in. Rullen skärs i bitar och gräddas i ugnen, likt kanelbullar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Rulla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen. Lägg på kalkonskivorna och strö över ost och oregano. Rulla ihop och skär rullen i 3 cm breda bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Kärna ut paprikan. Skär paprika och gurka i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Lägg grönsakerna i separata skålar.
  5. Pressa vitlöken. Blanda ner den, senap och vinäger i soppan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera den kalla soppan med grönsakerna och pizzabullarna.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: Gör egen glutenfri pizzadeg (och tomatsås).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g pizzakit (deg och sås)
  • 120 g skivad rökt kalkon
  • 150 g riven ost
  • 1 msk oregano
  • 1 gul paprika
  • 1/2 gurka
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 l kyld mild tomatsoppa
  • salt och peppar
  • bakplåtspapper
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1221 kJ / 298 kCal