Enkel fisk- och skaldjursgryta

Testa att laga till en gryta med smak av havets läckerheter. Den här fisk- och skaldjursgrytan är hur enkelt som helst att laga till och smakar dessutom himmelskt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Ingredienser
4 portioner
300 g delikatesspotatis
3 msk konc. hummerfond
2 dl crème fraiche
400 g skinn- och benfri fiskfilé (t ex gös eller lax)
200 g frysta, tinade sugarsnaps
100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
1/2 dl hackad dill
1 krm pepparmix
dillvippor till garnering
1 citron
Till servering
fullkornsbröd (gärna fullkorn)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stHos oss blev den blaskig. Kan det berott på att jag använde torsk eller att kokvattnet hade för lite stärkelse från potatisen? 300 g potatis kokt i 6 dl vatten... så jag tog inte ens 8 dl vatten och ändå blev det inget krämigt.
Evelina
För att få över 8 dl kokvatten måste man väl koka potatisen i orimligt mycket vatten?
Evelina
Saltade*
Elisabet
Den var jätte god. Vi åt den som soppa med aioli till. Jag saktade fisken, men det hade inte behövts,
Elisabet
Hur mycket potatisvatten det skava framgår inte riktigt ? Hade ju varit snyggt om det framgick
Emil
Hej Emil! Tack för din fråga. Vi ska se över receptet och kommer att komplettera receptet framöver. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Väldigt gott! Gillas skarpt av både barn och vuxna. Vill man få lite mera "sting" i grytan så kan man pressa i en vitlöksklyfta också.
Patrik
Enkelt, snabbt och gott. Var försiktig med att salta för mycket i potatisvattnet. Uppskattades av 10-åringen lika mycket som 20-åringen.
Thomas
Mycket gott och enkel att laga, den här kommer vi göra igen!
Jätte enkel och god. Lite simmig för att vara gryta, mer som en soppa!
Jörgen
Enkelt att laga och var mycket godare än jag förväntade mig. Mannen som inte är ett stort fan av fisk älskade den och vill absolut att vi ska göra den igen.
Emma