Engelska scones

Engelska scones är en riktig klassiker och med det här receptet bakar du härliga och smarriga scones med bland annat choklad och vispgrädde! Fabulöst och fantastiskt gott! Perfekt att lyxa till helgfrukosten med.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stSuperbra recept! Hade varken russin eller choklad i. 👌🏻💯
Elina
Mina blev tyvärr torra och kompakta även då jag bara tog 3.5 dl mjöl och reste sig knappt. Behövs inte heller 1 tsk salt, räcker med en halv. Annars goda och trevliga som helgfrukost.
Susanne
Älskar!! Blir dock 6 stycken när jag gör dem. Men jag gör dem kanske större. Lagom för 3 personer iaf.
Stina
Klockrent recept och hela familjens favoritftukost på helgerna!
Marcus
1 tsk salt är för mycket det räcker med en halv tsk
Per
Använder du saltat smör, uteslut saltet annars för salta. Gör små scones ca 5 cm diameter så reser de sig fint och knåda inte degen för länge då blir de kompakta. Byt ev grädde mot gräddfil och addera 1/2 tsk bikarbonat till bakpulvret. Riktigt goda med grädde och färska bär.
Gertrud
Blev alldeles för torra, resta sig knappt även fast att jag la extra grädde och bakpulver.
Emy
God smak, men tyvärr så reste de sig inte, med hård utsida och degig insida. Det är så enkla att baka så det är värt att ge det ett nytt försök.
Rickard
Minskade ner på mjölet för de blev ingen gegga av de när de skulle blandas ihop, bara smulor. Fick även ta lite mer grädde för att de skulle gå att få ihop till en deg. Annars väldigt goda och poppis här hemma 👏
Sabrina
Delikata! , även utan choklad/russin/florsocker.
Annicca carina